QUIN AIRE CONDICIONAT ESCOLLIR?

QUIN AIRE CONDICIONAT ESCOLLIR?

Quan s’apropa l’estiu sempre tendim a comprovar, casi sempre a última hora,  com es troba el nostre aire condicionat, o en cas de no tenir-lo, les presses fan que la nostra elecció no sempre sigui la més adequada.

Tot depèn de molts factors, ja sigui el lloc on l’instal·larem, les condicions de la casa, etc… A continuació intentarem exposar un a un els tipus d’aires condicionats que podem trobar i les seves avantatges i inconvenients més destacats, per així poder tenir una idea més clara sobre quin hem d’escollir.

En primer lloc trobem els aires condicionats anomenats de finestra. Aquest aparell s’ha d’ubicar per la part exterior de la paret i, lògicament, el condensador anirà a l’interior del domicili. Aquest tipus d’aire és dels més comuns ja que la seva instal·lació no és molt elevada i el manteniment del mateix no té molta complicació.

En segon lloc tenim l’aire condicionat SPLIT. Aquest pot ser de sostre o de paret. Aquest és el més comú, el que observem habitualment a les cases o edificis. Igual que succeeix amb el de finestra, també disposa d’una màquina que va a l’exterior i una que s’instal·la a l’interior de la vivenda. Una de les avantatges és que aquestes dos parts es comuniquen per una obertura més petita que la que té l’aire de finestra. Per altra banda tenim l’inconvenient de la instal·lació ja que és una mica més costosa.

En canvi, la seva varietat de potències, els nivells de soroll, etc… Són molt bons ja que es tracta d’aires condicionats d’última generació. A més a més, estèticament són millors i més ben acabats. En definitiva és un aire condicionat més complert que l’anterior i de major capacitat. Per aquells llocs on el disseny i la capacitat de refrigeració són el més important, els aires condicionats centrals són la millor opció. Tenen una imatge més sofisticada i un disseny molt elaborat, a més a més de molta capacitat i estabilitat de la temperatura. L’inconvenient més gran és l’alt cost de la seva instal·lació.

Per altra banda trobem els aires condicionats portàtils. Aquests consta d’un aparell mòbil, gràcies a les seves rodes, i que incorpora tot el sistema de refrigeració en un sol aparell. Aquest és un dels aires condicionats preferits per aquelles persones que prioritzen el fet de poder moure l’aparell per les diferents habitacions de la casa. L’inconvenient que tenen aquests aparells és que sempre han de tenir una sortida a l’exterior, per tant en qualsevol habitació que el tinguem haurem de tenir una finestra una mica oberta per tal que expulsi l’aire calent que genera. Això provoca que sempre entri una mica d’aire calent de l’exterior i la màquina funcioni amb més assiduïtat i, per tant, el seu consum sigui més elevat. 

Existeixen alguns tipus més d’aquests fantàstics aparells, però creiem que aquests són els més destacables i les millors opcions en cada cas segons el lloc on vulguem instal·lar el nostre aire condicionat.

Recomanem sempre assessorar-se per experts en el moment de la compra i sobretot comptar amb professionals a l’hora de dur a terme la instal·lació. Que durin i funcionin correctament al llarg de la seva vida útil depèn molt de la qualitat de la instal·lació.

Gallego Audiovisió

www.gallegoaudiovisio.com

 

Apunta't a la nostra newsletter

i entra en el sorteig de 5 entrades setmanals al cinema de Mollerussa