LA TORNADA AL COLE

LA TORNADA AL COLE

Arriba setembre i amb ell la tornada a l’escola!

Després de les merescudes vacances d’estiu, al setembre toca tornar a la rutina, als horaris i a planificar el nou curs escolar amb la mateixa il·lusió que anys anteriors. L’emoció, els preparatius i les expectatives per al nou curs tornen un any més.

Aquí teniu un parell de consells per preparar el material escolar

          * Feu la llista del material necessari per al nou curs juntament amb els vostres fills                     després de valorar el que ja tenen i aprofitar el del curs anterior. 

          *  Feu que es responsabilitzin al màxim de les seves possibilitats en els preparatius                    per tornar a l’escola: folrar llibres, posar  el seu nom al material nou, fer la motxilla…                d’aquesta manera els implicareu més en el seu procés escolar. 

Quan comença el curs escolar, una qüestió recurrent és el de les motxilles i l’ús adequat que se’n fa. Cada cop hi ha més estudis que indiquen que les motxilles s’associen també al dolor d’esquena i que poden crear problemes a llarg termini. Alguns nens i nenes tenen tendència a sobrecarregar les motxilles i això pot comportar, problemes d’esquena en el futur.

La forma de transportar la motxilla, el pes que s’hi inclou i el temps concret de càrrega influeixen en l’aparició de dolor a l’esquena. Per tant, és important que les motxilles no incloguin objectes innecessaris

Us fem algunes recomanacions que us poden ser d’utilitat a l’hora d’escollir i preparar les motxilles:

  1. No convé que les motxilles superin el 10% del pes corporal del nen o nena. S’han de situar en la zona lumbar, s’han de poder graduar segons l’alçada i el pes ha de quedar repartit entre les dues espatlles.
  2. Les motxilles han d’estar ben dissenyades. Han d’ajustar-se correctament i s’han de portar penjades a les dues espatlles (de dos tirants) per equilibrar el pes. Cal evitar les motxilles pesades i d’un sol tirant. 
  3. És millor que la motxilla tingui tirants gruixuts i com més amples millor, així com un respatller encoixinat.
  4. L’ús d’un cinturó encoixinat que es pugui cordar a l’altura de l’abdomen o el pit serveix per repartir millor el pes i facilita la subjecció de la motxilla.
  5. Les motxilles amb rodes tenen l’avantatge de no sobrecarregar l’esquena, però s’han de saber utilitzar adequadament, perquè si la força que realitza el nen o nena per estirar-la no és uniforme pot sobrecarregar-li més un costat que l’altre.
  6. Es recomana emplenar-les de dins cap a fora, posant els objectes més pesats i plans enganxats a l’esquena; així es reparteix millor el pes i no es clava a l’esquena. 
  7. Convé que el nen o nena s’organitzi i deixi preparada la motxilla el dia abans, i que consulti l’horari d’assignatures de l’endemà per assegurar-se que porta tot el necessari. L’estil de vida sedentari i el baix to muscular també s’associen a patologies de l’esquena. 
  8. Cal potenciar la musculació de l’esquena i promoure l’exercici físic en els nens i nenes de forma regular.

Tant les nostres motxilles com tot el material escolar que us oferim compleixen la normativa perquè els vostres fills tinguin i gaudeixin del millor producte durant tot el curs, això es així perquè treballem amb les millors marques del mercat.

logo_color_1

Apunta't a la nostra newsletter

i entra en el sorteig de 5 entrades setmanals al cinema de Mollerussa