La importància de les persones cuidadores

La importància de les persones cuidadores

Avui 5 de novembre, és el “Dia Internacional de les Persones Cuidadores”, dia que es commemora la tasca de tots els cuidadors i cuidadores, tant familiars i professionals, de persones grans, malaltes o que pateixin qualsevol tipus de discapacitat o dependència. L’objectiu d´aquest dia és donar valor a la feina que fan aquestes persones que molts cops és invisibilitzada. La persona cuidadora aporta seguretat, suport, acompanyament, el fa sentir estimat i la majoria de vegades és el seu referent, i en el qual diposita la seva confiança.

Avui és un dia que m’agradaria presentar-vos una de les figures menys conegudes i de les menys valorades de la nostra societat i encara així una de les més importants. Avui faig menció especial donant-li a les nostres protagonistes la importància que mereixen. Vivim en una societat on l´esperança de vida i la taxa de malalties cròniques va en augment i cada cop són més les persones que necessiten ajuda en el seu dia a dia i es converteixen en persones en situació de dependència, i molts cops els familiars no poden cobrir totes les necessitats d´aquestes persones i altres cops les persones amb dependència no tenen a qui recórrer. És per això, per el que apareix la professió i el rol de la persona cuidadora.

Des d´ADEL, l´empresa de serveis d´atenció a la persona situada a Mollerussa, al Carrer Crist Rei, 7, fem palès la importància que té la figura de la persona cuidadora perquè són les que donen una bona protecció a les persones dependents lligada a enfortir i dignificar al personal cuidador. Les Treballadores Familiars no són solament cuidadores, són persones que tenen un vincle d´unió amb les persones dependents, són una part de la família, són la veu de la persona gran amb envelliment patològic i/o amb una possible malaltia neuro-cognitiva. Les persones grans són persones amb dignitat, amb una historia de vida, són persones amb habilitats preservades i amb possibles deficiències.

La Treballadora Familiar és la persona confident. És els braços, les cames i el raciocini de les persones en situació de dependència. Qui cuida és qui escolta activament, qui ajuda a viure i qui resolt situacions complexes proactivament.

És una persona professional formada al llarg de la seva vida amb una finalitat laboral. La persona cuidadora és aquella capacitada mental i físicament per poder cobrir les necessitats dels nostres éssers estimats i l´encarregada d´ajudar a la persona amb dependència tenir una vida digna. És l´encarregada de cobrir les necessitats afectives, socials i físiques dels nostres familiars. A demés el seu rol va molt més enllà, la persona cuidadora es converteix en un més de la família per la persona en dependència, es converteix en un acompanyant en hores de soledat, en una amistat i algú en qui confiar.

L´equip de professionals que forma ADEL, són cuidadores satisfetes, capacitades, amb les seves capacitats multidimensionals resoltes, amb mínims vitals perquè supleixin les seves necessitats personals, amb jornades regulades per el Conveni del Règim General del SAD de Catalunya.

Cuidar sempre és un treball complex perquè necessites empatia per entendre a la persona cuidada i, a la vegada, interaccionar amb la resta de la família i els professionals sanitaris i socials.

Cada cop més la nostra societat necessitem de la figura del cuidador, a vegades assumit per familiars no professionals i no remunerats, persones que renuncien a les seves pròpies vides per ocupar-se dels seus éssers estimats. Fer un reconeixement a la tasca d´aquestes persones, que dediquen part o tot el seu temps a la cura dels altres. Valorar el treball como es mereix i la gran tasca que realitzen les persones que cuiden, així com acompanyar-les, ajudar-les i recolzar-les en tot el que puguem.

C. Crist Rei, 7

25230 Mollerussa

Contacte: 690 15 10 01

A/e: info@adel.cat

Apunta't a la nostra newsletter

i entra en el sorteig de 5 entrades setmanals al cinema de Mollerussa