Dia internacional de la pizza!

Dia internacional de la pizza!

El 9 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Pizza, un dels menjars més consumits arreu de tot el món i que a tots ens agrada, a causa de la diversitat d’ingredients amb què pot ser servida.

Sabíeu que l’any 2017 la pizza va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO?

Doncs sí, a causa del seu rol a la vida social i la transmissió d’aquest art culinari que es transmet de generació en generació.

En aquest article us explicarem una mica la trajectòria d’un dels nostres associats, que elabora unes pizzes artesanals espectaculars, el Patet!

Els inicis es remunten el 1922, on els besavis Santiago i Josefa, eren forners al poble de Golmés. Però va ser el 1947 quan els padrins, Joan i Maria, van fundar el Forn de Pa Patet a Mollerussa agafant el nom de la casa pairal.

El 1978 el fill, Joan Camps, va continuar la direcció de l’obrador conservant la filosofia de mantenir com a valors, la tradició, l’artesania i la qualitat en els seus productes.

El 2001, s’incorpora a l’empresa el fill, Jordi Camps, actual gerent de l’empresa i potencia el que ja començava a ser un dels principals actius de l’empresa, l’elaboració de les pizzes artesanes Patet.

Podem dir que la història de la pizza amb Patet comença darrere la mítica i desapareguda discoteca Musicland, qui no ha menjat un trosset de pizza els diumenges tarda en sortir de la discoteca???

Veient l’acceptació que tenia l’esmentat trosset, l’actual gerent de l’empresa crea una línia de pizza envasada per distribuir a cadenes de supermercats i botigues de proximitat i l’acceptació és màxima.

A partir d’aquí l’empresa va creixent fins que ara farà aviat quatre anys es va traslladar la producció de pizzes a unes naus al Palau d’Anglesola per poder així cobrir la demanda existent.

Patet elabora una pizza amb massa fina i amb toppings de qualitat i es pot trobar en les principals cadenes de supermercats del territori català.

Després d’estar ara un temps parats en tema innovació arran de la pandèmia, esperem que durant el transcurs d’aquest any, es pugui treure al mercat projectes nous que havien quedat estancats, la creació d’una línia de pizzes pel canal Horeca, una línia de pizzes amb massa mare i farines integrals i la introducció de nous sabors frescos, sempre sense perdre aquest concepte d’artesania que ens dóna aquesta diferenciació en el lineal.

Feliç dia internacional de la pizza!!!

Apunta't a la nostra newsletter

i entra en el sorteig de 5 entrades setmanals al cinema de Mollerussa