Menú
BENEFICIS D’EXPLICAR UN CONTE AL TEU FILL!!

BENEFICIS D’EXPLICAR UN CONTE AL TEU FILL!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

L’experiència d’explicar un conte és altament gratificant, els submergeix en el món de la ficció i els desperta una curiositat insaciable.

Letícia Asenjo, psicòloga i terapeuta, ho explica: “Està demostrat científicament que les històries de ficció ajuden els nens a entendre que hi ha altres maneres de veure i viure el món. Potencien la comprensió de l’altre, l’empatia i la mentalització”.

Un conte per a cada edat 

 

Arribats a aquest punt ens preguntem quins contes s’adeqüen més a l’edat dels nostres fills. ¿Hi ha un conte per a cada edat? “Quan són molt petits, els àlbums il·lustrats són molt adequats perquè ells mateixos podran passar les pàgines, amb imatges i colors que els cridin l’atenció. Però a partir d’aquí s’ha de respectar el ritme de cada infant. És molt important que s’escullin els llibres tenint en compte els interessos i aficions dels infants, perquè és una manera de motivar-los i captar la seva atenció. Quan són més grans, cal no tenir prejudicis: els còmics i les revistes també són lectures fantàstiques perquè, a més de llegir, potencien el coneixement d’altres formes d’expressió artística com ara la il·lustració i la fotografia”.

Més enllà de la pràctica d’explicar un conte cada nit, és bo que incitem el fill a continuar llegint quan es fa més gran. Podem adequar les lectures als seus gustos i moment evolutiu. Perquè no oblidem que escoltar un conte -i més endavant llegir-lo és una activitat apassionant. I aquest és l’últim i més important dels beneficis. Gaudir. Passar-s’ho bomba. Acabar un llibre i voler repetir-ho. Ja ho sabeu, pares i mares. Espereu que arribi la nit. Intimitat. Llum tènue. Obriu un conte i…

Consells per crear un bon ambient lector

Aquests són els consells segons Letícia Asenjo, psicòloga i terapeuta, per crear un ambient òptim a l’hora d’explicar un conte.

  • Buscar un espai íntim on pare o mare i fill puguin sentir-se còmodes. És important que l’adult se situï prop del nen per poder-lo tocar i abraçar.
  • S’aconsella una llum tènue i groga que permeti observar les il·lustracions, i que impregni de certa màgia l’experiència del conte.
  • És important dotar d’elements interpretatius els diàlegs dels personatges. Sentir la mare fent veu de fada no és sentir la mare; és sentir la fada.
  • És important comentar amb el fill què els ha semblat el conte. Les opinions dels nens són ocurrents i interessants.
  • Per acabar, tanquem el conte i fem un petó de bona nit. El nen se submergeix en el son de la ficció… fins l’endemà!
suenospesadillasexplicacion-focus-0-0-983-557
logo_color_1

Apunta't a la nostra newsletter

i entra en el sorteig de 5 entrades setmanals al cinema de Mollerussa